2017. már 08.

TAVASZI (N)AGYTAKARÍTÁS

írta: Lady Popular Fashion Arena
TAVASZI (N)AGYTAKARÍTÁS

Sziasztok!

 

 

Közeledik a tavasz, ideje kitisztítani kicsit az agyadat!

Mielőtt tényleg beparáznál, nem arra akarunk rávenni, hogy ess neki a szobádnak (bár nyilvánvalóan annak is csodás hatásai vannak a lelkedre), hanem hogy a buksidban tegyél rendet. Egyre többet süt a nap, egyre világosabb van, mire eljön a valódi tavasz, állj készen arra, hogy meghódítsd a világot. Vagy legalábbis hogy csodásan érezd magad.

1. Elhatározás

Az első és a legfontosabb, hogy eldöntsd, takarításra van szükség. Nem jövőhéten, nem holnap. Most. Rendet tenni az életedben nem olyasvalami, amire rá kell készülni. Csinálni kell, és kész.

2. Rendszerezés

Fogj egy tollat és egy papírt, és írd le a gondolataidat. Ha leírva is látod, mik kavarognak a fejedben, az segít a rendrakásban, hiszen ha leírva látod a gondokat, azzal máris csomó minden a helyére kerül.

3. A nagy kérdések

Amikor a szekrényedben pakolászol, meg kell válaszolnod néhány kemény kérdést. A póló, amelyik két éve nem volt rajtad, biztosan kell? Ugyanez van az élet dolgaival. Sajtban vagy egy régi jó barátoddal. Számít még? Meg akarod menteni a kapcsolatot? Ha igen, oké, de akkor tenned kell érte. Ha nem, ne gyötrődj rajta tovább, mert akkor csak saját magadat mérgezed.

4. Viszlát!

Vannak szituk az életben, amelyekkel nem tudsz mit kezdeni, egyszerűen el kell engedni őket. Ilyen egy mérgező barátság, amikor a másik fél csak kihasznál. Feltetted a nagy kérdést – már tudod, hogy nem érzed magad többnek, jobbnak attól, hogy a bizonyos illető az életedben van. Akkor lépd meg a következő lépést: engedd el. Egy megszokott dolgot, még ha rossz is, nehéz elengedni, de utána hatalmas felszabadultság érzés jön.

5. Porold le!

Takarítás és szelektálás közben olyan dolgokra is bukkanhatsz, amelyek értékesek, valamiért megfeledkeztél róluk. Ha úgy érzed, fel kell venned a kapcsolatot valakivel, akivel ezer éve nem beszéltél, vagy újra beszélni akarsz egy problémáról, amit eltussoltál, tedd meg! Csak azért, mert valakivel jó ideje nem haverkodsz, nem jelenti azt, hogy nincs helye az életedben.

7. Tartsd fenn!

Nem elég rendet tenni, meg is kell azt tartani. A szobád is akkor tiszta és élhető, ha folyamatosan ügyködsz rajta egy kicsit, a lelki dolgokkal is hasonlóan kell eljárnod. Ha valami bánt, ne söpörd a szőnyeg alá, beszéld meg azzal, aki érintett az ügyben. Nem okolhatsz másokat azért, ha rosszul érzed magad. Legalábbis addig, amíg nem lépsz.

8. Nyiss az újra!

Ne ítélkezz valamiről, amit nem ismersz. Lehet, hogy a piercingekkel teli punk lesz az igaz szerelmed, míg az eminens tanuló valójában egy önző kis görény, aki ki akar használni. Mindenki megérdemel egy lehetőséget. Jöhet minden, ami új fuvallatot visz a mindennapjaidba. Új könyvek, új gondolatok, sport, amitől szó szerint felpezsdül a vérkeringésed, és persze új kihívások. Ha elhagyod a kényelmi zónádat, és mindig kihívások elé állítod magad, az agyad mindig friss marad!

Szólj hozzá