2017. jan 08.

Ismerjetek meg! ~ 1. rész ~ PelleK

írta: Lady Popular Fashion Arena
Ismerjetek meg! ~ 1. rész ~ PelleK

Sziasztok Lányok!

A mai világban nagyon sok olyan feltörekvő tehetség van, akik nem kapnak kellő figyelmet; vagy éppen sikeresek, de nem sokan ismerik őket. Ezért elindítottam egy új sorozatot, amelynek az a lényege, hogy ilyen emberekre, zenekarokra hívom fel a figyelmet.

A sorozat első részében PelleK-et szeretném bemutatni, az én személyes kedvencemet.

 

Szóval, egy pár szó PelleK-ről:

 

PelleK 2012-ben kezdett el Youtube-os covereket gyártani. A norvég énekes Európa, Amerika és Japán szerte ismert egyedülálló, 4 oktávos hangterjedelméről. Zenéjét gyakran Disney-metálnak hívják. Eddig 3 albumot és egy karácsonyi dalokat feldolgozó lemezt jelentetett meg, ugyanakkor folytatja a coverer karrierjét is.

 

 

Per Fredrik Åsly 1986. december 21-én született norvég énekes. Már gyerekkorában imádott színészkedni és kamerák előtt lenni. 3 norvég TV-sorozatban is kapott szerepet. Sokat néz filmeket, animéket, ezek inspirálják őt a zeneírásban és éneklésben. Sokan Disney-metálnak hívják a stílust, amit képvisel, és ő is bevallotta, hogy szereti a régi Disney-mesék zenéjének atmoszféráját. Tiniként szintén sok időt töltött az MMA-val (vegyes harcművészet, szabad stílusú ökölvívás), és hobbijai közé tartozik még a főzés, a súlyemelés, és szeret utazni és videojátékokkal játszani. 4 éve kezdett el komolyabban énekelni és videókat gyártani a Youtube-ra, ahol szinte bármilyen stílusú dalokat dolgozott fel, és énekelt el. Amerika, Európa, és Ázsia-szerte  ismert híres, 4 oktávos hangterjedelméről. Vendégénekesként is hívták sok helyre és videójátékokban is énekel. 21 cover albumot jelentetett meg. 2012-ben jelent meg az első önálló albuma, a Bag of Tricks. Rá egy évre két lemez is megjelent: az Ocean of Opportunity és a Christmas with PelleK, ami egy karácsonyi dalok feldolgozását tartalmazó album. 2014-ben jelent meg a negyedik CD, a Cloud Dancers.

 

Ugyan 4 albuma van, és sikeres turnékat tudhat maga mögött, a covererkedést sem hagyta abba, sőt, 2014-ben megígérte, hogy nem fogja elhanyagolni, és hetente 2-3 videót készít majd. Ezt abszolúte betartotta, és azóta is a legnépszerűbb, legtöbb feliratkozóval rendelkező norvég youtube-os. Szerepel a top 500 leggyorsabban növekedő csatornák listáján. 

 

2015. áprilisában bejelentette, hogy ő fogja énekelni a Square Enix (Kingdom Hearts, Final Fantasy) videójátékának főcímdalát. Augusztusban összegyűlt az 1, 000, 000 feliratkozó a Youtube csatornáján.

 

Hallgassatok bele egy-két számotokra ismert vagy éppen ismeretlen dalba, mert fantasztikus! Ha tetszett, iratkozzatok fel a csatornájára is, mert tényleg sokszor tölt fel új videókat.

 

Ha még több infót szeretnél róla, ide kattintva megteheted!



Szólj hozzá