2017. jan 07.

A legjobb sportfilmek ~ 1. rész

írta: Lady Popular Fashion Arena
A legjobb sportfilmek ~ 1. rész

Sziasztok Lányok?

Ti sportoltok? Vagy szeretnétek valami újat kipróbálni? Nézzétek meg ezeket a filmeket, hátha megjön a kedvetek egy kis mozgásra!

A legtöbb sportágról készült már film. Most összegyűjtöttük a legjobbakat, amiket mindenképpen érdemes megnézni!

Előre is elnézést szeretnék kérni, ha egy-egy videó már törlődött, illetve rossz a kép, vagy a hang. Próbáltam szinkronosokat összegyűjteni, vagy éppen egy-egy rövid részletet a filmekből ízelítőnek. Sajnos akadt olyan, ahol csak feliratos, eredeti nyelvű akadt. Remélem, így is élvezni fogjátok!

Baseball

Itthon kevéssé ismert sport, a szabályokat is leginkább a filmekből ismerhetjük, hiszen közvetítéseket sem láthatunk a tévében. De még így is, hogy valószínűleg nem sok baseball rajongó van Magyarországon, jó pár itt is népszerű és izgalmas filmet sikerült összehozni a sportágról.

  • Pénzcsináló – Az utóbbi idők legnépszerűbb baseball témájú filmje, ráadásul igaz történet alapján. Ez nem egy klasszikus sztori, hiszen a baseball filmben a valaha szebb napokat megélt csapat új edzőt, vagy új játékost kap és a kezdeti bénázások után egyre jobban szerepelnek, míg végig egy nagyon szoros küzdelemben megnyerik a bajnokságot. Itt másról van szó. Egy fiatal közgazdász egy olyan programot fejleszt ki, mely a játékosok statisztikái alapján összeállítja az ideális csapatot. Persze ezek nem a drága és jól teljesítő játékosok, a rendszer mégis működik. A főbb szerepekben Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman és Jonah Hill.

  • Baseball bikák – Egy baseball csapat és az ő múzsájuk, Susan Sarandon. A fiatal nő minden szezonban másik játékossal romantikázik, így motiválva a srácokat. Ebben a szezonban azonban nem tud dönteni a két új játékos közül. Érdekesség, hogy a ’88-as film forgatásán jött össze Susan Sarandon és Tim Robbins, akik utána 21 éven át voltak házasok.

  • Micsoda csapat – A film a második világháború idején játszódik, amikor a híres baseball játékosok mind a fronton harcoltak. A nép azonban baseballt akart látni. Így jött létre 1943-ban az első női baseball csapat, akik a meccsek során szépen belejöttek a játékba. A játékosok között ott van Geena Davis és Madonna is, edzőjük pedig Tom Hanks.

  • Az utolsó csavar – Ez a 2012-es film sem annyira a játékról, mint inkább a játékosfigyelésről szól (akárcsak a Pénzcsináló). Clint Eastwood valaha elismert játékosfigyelő volt, azonban egyre többen kérdőjelezik meg a döntéseit. Utolsó játékos szerző körútjára lánya (Amy Adams) kíséri el.

Amerikai foci

  • Emlékezz a Titánokra – Ez a filmdráma nem szuperhíres csapatok vetélkedéséről szól, hanem iskolai csapatok egyesítéséről, méghozzá egy gimnázium korábban különválasztott fekete és fehér játékosait olvasztják össze egy csapattá. Az edzőnek (Denzel Washington) eleinte nincs könnyű dolga, de természetesen idővel megszeretik egymást a játékosok.

  • A szív bajnokai – Ebben a megható drámában a főszereplő egy hajléktalan fekete diák, akit kis barátjának anyja, Sandra Bullock karol fel. A fiúról kiderül, hogy remek focista, új családja pedig mindent megtesz, hogy igazi sportoló váljon belőle. A filmben nyújtott alakításáért Sandra Bullock Oscar-díjat kapott.

  • Legyőzhetetlen – Egy újabb igaz történet, ráadásul szinte mesebeli történet egy pasiról (Mark Wahlberg), aki egész életében profi játékos szeretett volna lenni, az élet azonban teljesen másfelé sodorta, helyettesítő tanárként és pultosként dolgozik. Egy nap azonban kedvenc csapata nyílt válogatást hirdet, amire Vince is jelentkezik és legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy egy igazi őstehetség. Így kerül be a profi foci világába 30 évesen, amikor a legtöbben már a visszavonulást fontolgatják.

  • Jerry Maguire – A nagy hátraarc – Ez a film nem kimondottan a fociról szól, inkább a foci és az egyéb sportok hátterében zajló kegyetlen üzletekről. A menő ügynök, Tom Cruise, miután kirúgják a munkahelyéről, egyetlen ügyfelet tud megtartani, egy másodosztályú focistát, Cuba Gooding Jr-t, aki ezért a szerepért Oscart is kapott.

  • Vizesnyolcas – Persze, hogy a vígjátékok is foglalkoznak a sport témával. Adam Sandler játszik vizes fiút ebben a filmben, aki a meccsek alatt vizet osztogat a játékosok között. A kissé lüke fiút mindenki szívatja, de aztán egyszer kiderül, mi történik, ha bepipul. Ledönt mindenkit – így kerülhet be végül egy csapatba játékosként. Hogy mennyire vicces a film? Pont amennyire az Adam Sandler filmek általában.

 

További jó játékot

Miss Fashion

 

 

---

Forrás: Coke Stream

Szólj hozzá